Épület és építmény tervezés, design

CHINOIN ALAPANYAG CSŐHÍD VASBETON-ÉS ACÉLSZERKEZETEK TERVEI

CHINOIN ALAPANYAG CSŐHÍD VASBETON-ÉS ACÉLSZERKEZETEK TERVEI

A tervezést megelőzően geodéziai felmérést készítettünk a csatlakozó területről. A pillérek kiosztásánál alkalmazkodni kellett a meglévő utakhoz, épületekhez és közművekhez.

Az alaptestek és kelyhek helyszíni monolit vasbetonból C20/25-32/KK S54-es szulfátálló minőségű betonból készülnek. Az alaptest alá 60 cm vastag homokos kavics feltöltés és 6 cm vastag szerelőbeton C12/20-16/FN készül. A kehely és pillér közötti kiöntés C 30/37-8/K minőségű betonozással készültek.

Üzemben előregyártott merevacél betétes szerkezetű, alul befogott pillér. A pillér szintbeállítása és kitámasztása után a kehely kibetonozás C 30/37-8/K minőségű betonnal történt, gondosan tömörítve.

A pillérhez szakaszos fűző varratokkal kapcsolódnak a vasbeton gerendák. A kapcsolatokat korrózió ellen Rostschutz és Viscacid PCC Mörtel (Remmers) anyagokkal kell megvédeni. A vasbeton szerkezetek felületeit összeszerelés után hidrofobizálni kellett.

A csőhíd egyéb szerelvényei, hágcsó és kezelőjárda acél szerkezete tüzihorganyzott felületkezeléssel, csavarozott kapcsolatokkal készültek.

Előző | Vissza | Következő